廣東道上的一片小寧靜😶😶😶😶😶😶😶😶 位於鬧市中的廣東道, 一般人都會認為係比較高級嘅地方, 就算有食肆都係比較昂貴嘅。今日泥到廣東道嘅流尚坊畀大家另一種感覺—入到門口就俾種簡約的木系設計吸引, 雖然 樸素 但有種很舒服嘅感覺 ***********************前菜:白酒青囗忌廉湯忌廉汁作湯底,味道甜中帶點配十分開胃,而且湯既味道分明。使人飲完—啖又一啖😋😋 **************************主菜:西斑牙黑毛豬串烧配甜薯條,店員一上菜時已經被呢一種菜 嚇呆😂😆 因為單單賣相擺設已經好吸睛😍😍講下豬肉先 :肉感juicey,嫰囗當你切過豬肉嘅時候你會見到有啲肉汁流出嚟😋😋賣相同味道,簡直攞滿分另外 值得一提嘅係,坊間配菜,只係普通薯條依到係用蕃薯作薯條配搭豬肉串,互相揮咉各有特色************************明太子蟹肉意粉明太子份量多,蟹肉都不少,意粉creamy ,带子好多呢一份意粉嘅比例真係好好,其實人哋出面好多都係明太子嘅份量比較少😣😣但呢度真係落足料*************************值得一提嘅係呢間鋪頭嘅員工好友善😚
廣東道上的一片小寧靜

今日泥到廣東道嘅流尚坊
畀大家另一種感覺

***********************
前菜:白酒青囗忌廉湯

白酒忌廉青口湯

忌廉汁作湯底,
味道甜中帶點配
十分開胃,而且湯既味道分明。
使人飲完—啖又一啖😋😋

**************************
主菜:西斑牙黑毛豬串烧配甜薯條,

黑毛豬串燒配甜薯條

講下豬肉先 :肉感juicey,嫰囗
當你切過豬肉嘅時候你會見到有啲肉汁流出嚟😋😋
賣相同味道,簡直攞滿分

另外 值得一提嘅係,
坊間配菜,只係普通薯條
依到係用蕃薯作薯條

配搭豬肉串,互相揮咉各有特色
************************

明太子份量多,
蟹肉都不少,
意粉creamy ,带子好多
但呢度真係落足料
*************************
值得一提嘅係呢間鋪頭嘅員工好友善😚😚😚
店員主動替客人更換碟子,
及倒水,服務加分

如果放咗工想搵朋友聚下傾下偈,呢度係一個唔錯嘅選擇😄環境闊落寧靜

2018-08-27
白酒忌廉青口湯