2022-10-01 539 瀏覽
💭夏天去迪士尼熱鬼辣辣又餓餓地,真係好想去個有冷氣既地方食下野同休息下。呢日同朋友玩到好肚餓既情況下見到呢間餐廳做緊半自助餐,覺得幾得意就入去試下啦~呢個半自助餐係可以每位食客揀一個主菜,然後入面有包你可以自由享用自助餐區既頭盤、沙律、甜品同飲品~(HKD 258/person)用餐時間係入座起計75分鐘我同朋友們主要都係叫左呢日既2 款mains🌸日式照燒汁牛肉配南瓜薯蓉及炒雜菜Teriyaki Beef with Pumpkin Potato Puree and Sauteed Vegetables🌟🌟🌟🌟原來去到迪士尼都可以食到唔錯既mains,個牛肉燉到好入味,讚👍唔會煮到好老,我覺得好好食!個南瓜薯蓉都值好高分!因為個薯蓉加左南瓜,所以係個南瓜薯蓉除左有薯仔既香味之餘仲有南瓜既甜香!但係d 雜菜就麻麻地!有小小飛機餐雜菜個d 感覺,但係整體上呢個mains 都係好好食既!🌸香煎精選海魚配燒薯,炒雜菜及檸檬牛油汁 Pan-fried Seasonal Fish with Herb Potato, Sauteed Vegetables in Lemon Butter Sauce🌟

(HKD 258/person)用餐時間係入座起計75分鐘

我同朋友們主要都係叫左呢日既2 款mains

日式照燒汁牛肉配南瓜薯蓉及炒雜菜

🌸香煎精選海魚配燒薯,炒雜菜及檸檬牛油汁 Pan-fried Seasonal Fish with Herb Potato, Sauteed Vegetables in Lemon Butter Sauce🌟🌟🌟
香煎精選海魚配燒薯,炒雜菜及檸檬牛油汁

個人覺得呢個mains 不過不失,但係魚煎得有小小老左。但係檸檬牛油汁係令我感到個mains 好fresh 既,食完個mains 都仲可以有胃口攞多轉自助區既野

🌸自助區
自助區入面主要有三款鹹點、三款沙律、三款頭盤、唔同種類既野飲同埋甜品,不過甜品我就無乜點試到。

🌻鹹點
炸雞、西蘭花薯餅同章魚燒,我覺得個炸雞真系好好食!超級推薦,我有一輪去攞既時候d 炸雞剛炸起,又juicy 又好味!西蘭花薯餅都唔錯,好有ikea 蔬菜薯餅既味道,讚👍章魚燒不過不失

炸雞
章魚燒

🌻沙律
有三款沙律,薯仔蛋腰果沙律配咖喱蛋黃醬 (小辣)、煙三文魚青瓜沙律配香草汁同埋雞胸蜜桃沙律配香草汁~三個沙律都好出色,大家夾既時候可以根據自己口味黎攞,我個人就覺得三款都無伏並且係好味既~

🌻飲品
有果汁(凍)、水果乳酪飲品(凍)、熱奶茶(熱)同茉莉玫瑰茶(熱)

💭我覺得呢餐係驚艷既,食物質素唔錯,餐廳內冷氣仲要好足,我係熱到汗流浹背入餐廳,但係涼到著住jacket 走,餐廳坐得舒服!推薦大家下次入迪士尼玩既時候可以食呢個半自助餐

想👀多d 關於我既覓食之路就follow 我啦~
IG:@ball_loves_eating
半自助餐