啱晒!在蘭州嘅牛肉麵真係得架!🍜 嚟到呢間食肆,第一時間俾湯頭香呷得我嗅覺都陶醉咗。先來個紅燒牛肉麵,湯頭用料實在,淋淋哋,豐富嘅香料味,呢個湯... 啖啖肉,啜一口湯,真係滿足!牛肉腍得黎唔爛,有咬勁。再試吓招牌嘅蘭州牛肉麵,講真,佢嘅牛肉多到滔滔嚟,啖啖肉,畀個like!👍 麵條嘅彈性同韌度都係正!鹽水麵個麵勁道,每條都滑溜得嚟有韌勁,真係消化唔到,點解食咗咁多次都吞唔夠嘅感覺。至於五香牛展麵,咋咋哋嘅牛展,香氣撲鼻,真係惹味!🌶️ 加上刀削麵厚實得黎又帶點鬆軟,湯底微辣,畀我食嗰陣真係喺大満足中完咗餐。對於平凡嘅日子想搵啲口味充實嘅食物,走入這間店真係適合得嚟!响我睇,這間食肆抵死推介!真心覺得,對於愛好牛肉麵嘅朋友嚟講,呢度係一個唔可以錯過嘅美食點。天呀,有得食,真係好命!下次一定要再嚟!