熟悉我嘅朋友都知道其實我幾鍾意去cafe,所以都幾經常約去cafe食野~前排係上環發現呢間特色打卡cafe,真係睇得又食得!cafe位置係呢條巷仔轉入去,著曬燈藍色外牆果到。餐廳內佈置好有心思,係好有神秘色彩嘅土耳其風。如果多人一齊坐呢個corner,更可自成一角!座位之間好有空間感,都好適合傾計。🍝喇沙海蝦意大利粉- 意粉辣香乾身得來吸曬喇沙味,辣得過癮且啖啖椰香味,配上好多菇同洋蔥粒,味道幾特別😋🐷韓式咖喱蜜糖豬肋骨配香酥煎餅- ribs 肉質軟淋得來幾嫩,唔會有「鞋」嘅感覺。配咖喱蜜糖幾特別,甜中帶微辣。- 香脆酥餅唔油膩,層層酥皮脆香,好香口飲品完全適合打卡之餘,味道好好。🍹pink  lady嘅grapefruit 玫瑰味濃,飲落去甜香fruity得來唔會死甜。🍹ocean fairy藍色海洋風好治癒,入面有成6-8粒鮮藍莓,再滲出柚子香同herbs味濃,味道有層次感有機會要約閨蜜再來!

cafe位置係呢條巷仔轉入去,著曬燈藍色外牆果到。

座位之間好有空間感,都好適合傾計。
喇沙海蝦意大利粉

🍝喇沙海蝦意大利粉

🐷韓式咖喱蜜糖豬肋骨配香酥煎餅
- 香脆酥餅唔油膩,層層酥皮脆香,好香口

飲品完全適合打卡之餘,味道好好。
pink  lady

blue  ocean

有機會要約閨蜜再來!
喇沙海蝦意大利粉
pink  lady