今日我地去左土瓜灣一間cafe朝聖呀, 當然係唔飽嘅, 咁啱附近有間bookmarked米線, 梗係Go for it!!! NOT BEHIND!!! 🤭由湯底開始逐樣逐樣揀: 湯底>麵底(米線, 紅薯粉, 米粉) >辣度(唔辣至大辣任君選擇😂), 然後到抵食自選配料肚餓d嗌多幾款都唔肉赤.🍜特濃新鮮蕃茄湯x紅薯粉x中小辣x豬軟骨x滷水大腸CS!! 湯底會唔會超多蕃茄🍅🤩👍🏻, 濃香豬骨base湯底每日新鮮熬製, 即刻呷幾啖先. 平時食得米線多, li度有健康紅薯粉點可以錯過?? 仲要比米線更加滑捊捊同索湯底味道呢, 紅薯粉食落有甜味ga. 由於店家都好細分個辣度所以我揀中小係exactly啱哂我口味, 要辣, 但唔想噴火辣🔥🌶️.•豬軟骨&滷水大腸都食得出店家嘅用心製作, 豬軟骨勁易咬, 大件抵食; 豬腸腍軟乾淨.🍜招牌酸辣湯x紅薯粉x 秘製腩肉x 肥牛 x 豬紅3餸嘅紅薯粉面頭放滿配料, 份量perfect又好味.🌋貴緣雞絲火山其實之前喺fb gp見到有人order過好吸引, 我地揀li個雞絲火山真係特別, $27好大座”山”, 無估到街坊小店都會有咁打卡able嘅

🍜

🍜
招牌酸辣湯x紅薯粉x 秘製腩肉x 肥牛 x 豬紅

3餸嘅紅薯粉面頭放滿配料, 份量perfect又好味.
🌋
貴緣雞絲火山

其實之前喺fb gp見到有人order過好吸引, 我地揀li個雞絲火山真係特別, $27好大座”山”, 無估到街坊小店都會有咁打卡able嘅菜式, 巨多雞絲, 加埋秘製辣🌶️醬特別有四川風味. 本身個汁都調得好好味, 勁推介2個人一齊食happy sharing.
🐷
豆漿

另一推介小食, 蒜泥加左辣汁所以有色, 好惹味.

2022-11-24
豆漿