2018-03-16 199 瀏覽
大陸同事來 training 要 stay overnight, 平時上去都食得佢地多,咁今次我當然要儘吓地主之誼帶佢去威。佢話又要食飯又要買野怕唔夠時間,我望吓佢個清單,雖然願望多多,但絶對係一間屈人寺加一間上樓海味舖可以解決到的問題,叫佢放心好了。問佢想食乜,佢話一場來到點都唔食中菜,想試新野。响佢酒店行出來冇幾遠就見到呢個牌,印象中之前有食過都高水準,一於帶佢試吓印度野啦!時間尚早唔多人,餐廳裝修都幾好幾舒服。餐牌選擇好多,而且圖文並茂有中有英。所以我叫佢揀嘢食, 佢見到個圖鍾意食乜就揀乜囉!仲望緊餐牌的時候已經有小食送上,係薄脆餅,好脆又好香黑椒味。仲配有三色醬汁,紅色應該是甜辣汁,綠色是薄荷汁,有D料果個係酸咸橄㰖,好重口味。本餐牌都幾多選擇,同事睇左好耐先可以下定主意,佢叫左 :Veg Samosa 外皮酥脆可口,裡面係濃濃的豆蓉薯泥。比較一般食開的 samosa 細隻,香口得來唔油膩,三隻兩個人食都唔會有飽滯感,正! Chicken Seekh Kebab即係印度式免治雞肉腸,連鐵板上枱熱辣辣,有吱吱聲仲香氣四溢。但食落只有淡淡的雞味,冇乜加香料,所以要點醬先得。Chi

時間尚早唔多人,餐廳裝修都幾好幾舒服。

本餐牌都幾多選擇,同事睇左好耐先可以下定主意,佢叫左 :

Chicken Seekh Kebab
Chicken Seekh Kebab

Chicken Saagwala
同事的大膽嘗試,佢話想試吓D新款咖哩,所以 order 左菠菜咖哩雞。味道都幾特別,唔辣亦冇乜咖喱味,其實係咸味的菠菜蓉燴雞,D雞肉好嫰。但覺得傳統的咖哩會好味D,下次都係要堅持下,叫返D正經野。
Chicken Saagwala

Garlic Prawn
呢味似中式菜,蒜蓉炒蝦球。份量不少,蝦肉大大隻又彈牙,食得好過癮。

Naan
好味,煙煙韌韌,用來點汁好正。

Lemon Tea
同事飲檸檬茶,佢話因為D檸檬靚的關係,杯茶都特別好飲。
Lemon  Tea

Mango Lassi
而我就當然唔會放過印度最出名的 Lassi 啦,我揀左芒果味,清甜可口又大杯。
Mango Lassi

食完呢餐之後我就帶咗同事去對面 shopping,完成佢嘅心願啦。