📍黃埔 𝚆𝚑𝚊𝚖𝚙𝚘𝚊❝回頭🙋🏻‍♀️salon & cafe 麻雀雖小 五藏俱全❤️必試! 肉桂蘋果/抹茶窩夫🧇fusion闊條麵🍝第2次黎呢間cafe! 店舖前半part係cafe☕️後半part係salon💇🏻‍♀️食物種類多 有pasta bagel burger 仲有甜品waffle😎咖啡飲品都有水準👍🏻☕️我回頭得既都係私心推介大家去既愛店❤️😆🐷自家製手撕豬闊麵 $98 (4/5)之前黎食過2款都好食 今次試另一人氣款人氣✌🏻手撕豬軟腍入味 闊麵彈牙掛汁🤤不過我中意之前食過既娘惹喇沙大蝦多d~推介大家可先試個款!🦐🍔洋蔥汁蘑菇芝心牛蛋漢堡 $118 (3.5/5)當日冇晒bagel🥹一於試下新推出既burger menu😙可+$20轉和牛漢堡🐮牛味香濃 配太陽蛋同蘑菇 係冇得輸combo! 不過我覺得塗係麵包既醬汁醋味重有點過酸😳🍎雪糕配自家製肉桂馬沙拉蘋果窩夫 $78 (4.5/5)甜品兩款味都想試 就叫晒2樣🙋🏻‍♀️(剝智慧齒前係大晒🤭)waffle有驚喜! 真係超香脆 估唔到淋左醬/雪糕都咁脆😍薄身 唔會好飽濟 一人一碟輕鬆KO😋肉桂蘋果片香甜 份量多 配埋雲呢拿雪糕 一啖食齊
📍黃埔 𝚆𝚑𝚊𝚖𝚙𝚘𝚊
必試! 肉桂蘋果/抹茶窩夫🧇fusion闊條麵🍝

自家製手撕豬闊麵

🐷自家製手撕豬闊麵 $98 (4/5)

洋蔥汁蘑菇芝心牛蛋漢堡

🍔洋蔥汁蘑菇芝心牛蛋漢堡 $118 (3.5/5)

雪糕配自家製肉桂馬沙拉蘋果窩夫

🍎雪糕配自家製肉桂馬沙拉蘋果窩夫 $78 (4.5/5)
甜品兩款味都想試 就叫晒2樣🙋🏻‍♀️(剝智慧齒前係大晒🤭)waffle有驚喜! 真係超香脆 估唔到淋左醬/雪糕都咁脆😍薄身 唔會好飽濟 一人一碟輕鬆KO😋肉桂蘋果片香甜 份量多 配埋雲呢拿雪糕 一啖食齊3樣野 超滿足!❤️

雪糕配抹茶紅豆窩夫

🍵雪糕配抹茶紅豆窩夫 $88 (4/5)
換上抹茶味waffle 唔算濃抹茶味 反而比原味更甜😳同樣係雲呢拿雪糕 淋上香濃抹茶醬 抹茶味主要來自個醬💦一定要淋! 小插曲: 當日店員唔記得比醬我 我問先即刻整比我(都需時 所以雪糕都溶左)如果唔加醬我諗會失望🥹

🍵𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 (𝐇) $45
☕️𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 $45
呢度既咖啡都好出名!店員好有心機整😚唔少客人特登入嚟買咖啡~matcha latte好飲 不過偏細杯😆dirty男友叫既 佢話好飲!

🙇🏻‍♀️💬題外話: 因為店舖人手不足 只有2位店員做晒所有野(收錢/煮野/沖啡/執枱)😳店員做到踢晒腳 廚房又唔大 所以上菜都偏慢 特別我係weekend lunch黎好多客 大家可以留意下~(之前weekday dinner黎唔多人 就冇呢個問題😚)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Duet Cuts & Cups
紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G28號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_黃埔

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
自家製手撕豬闊麵