2019-04-04 443 瀏覽
細個成日跟屋企人食大排檔,大個左以前食開既大排檔已經執哂!一直聽聞旺角呢間樓上大排檔好高質,上過去幾次都超多人就放棄左。今日要去旺角買野於是就上黎碰下運氣!唔知係咪因為星期一呢!竟然唔駛等位可以直入,仲可以任坐!真係太驚訝!太高興既關係兩個人叫左4個餸~😂😂首先蠔餅上先,蠔餅係我最愛食既大排檔食品~😍以前係屋企樓下有間潮州菜館,D蠔餅超好食,之後去過好多度食都食唔番果種風味!而呢度整既蠔餅可以同我回憶中既蠔餅媲美!炸到外層酥脆內裡充滿蠔仔兼蛋香,唔會好似D劣質蠔餅咁得D粉漿!點埋呢個辣椒醬真係好完美!😋😋第二道菜-椒鹽鮮魷,如果蠔餅係我最愛,咁佢就係我第二最愛~雖然好熱氣但我就最鍾意佢趁佢熱辣辣脆卜卜時食~呢度出品既椒鹽鮮魷都做到呢兩點~炸漿脆卜卜仲有好多炸蒜係面,附有喼汁中和油膩感!鮮魷唔un好容易咬開~係高質既!第三道菜-沙爹肥牛粉絲煲,沙爹味香濃而唔過咸,肥牛冇雪味,同粉絲一齊索哂D汁,即刻要叫兩個飯黎撈一撈~!最後蕃茄金銀蛋肉崧浸白菜仔,為呢餐既邪惡感稍微降低一點點~蕃茄酸酸甜甜平衡番呢餐既熱氣感!白菜仔冇渣亦係新鮮之選!✨又食到好飽喇今餐!!其實我地得兩個人但份量多得滯最後要
煎蠔餅

點蠔餅既辣椒醬

椒鹽鮮魷

沙嗲肥牛粉絲煲

蕃茄金銀蛋肉崧浸白菜仔

又食到好飽喇今餐!!其實我地得兩個人但份量多得滯最後要打包拎走~~😆

煎蠔餅
椒鹽鮮魷