2021-03-19 2370 瀏覽
放假同朋友黎 Hugo's 食個 brunch buffet.  有自助頭盤 +  一個湯+ 一份主菜 + 自助甜品 (HKD 878/位, +10%). 單看價錢好似好貴, 但試過食物既品種同質數之後, 絕對係物超所值.平日Lunch會平D,  唔同主菜有唔同價錢, 一樣有頭盤同甜品, 但唔係自助.  我個人都比多少少食weekend buffet, 始終自助開心d一坐低, 侍應就會放低一籃有三款唔同味道, 而且暖烘烘既麵包, 其中有個蒜蓉既我最鐘意.跟住就開始出去自助頭盤, Brunch黎講, 佢既種類都算多, 仲款款都好吸引, 有長腳蟹, 小龍蝦, 生蠔, 生牛肉他他, 刺身, 魚子醬, 西班牙火腿…當然一定有佢地既技招牌芒果大蝦沙律啦. 淨係頭盤既陣容, 都已經值回票價食頭盤都食左3轉, 其實仲想繼續食, 但要留肚食主菜.  龍蝦湯都未飲完, 我既牛肋骨已經出左黎等緊我喇必選招牌菜 - 燒美國牛肋骨肉, 廚師即席切開牛肉放在暖暖的碟上, 配有約克布甸同焗薯. 牛肋骨肉燒得岩岩好 非常軟嫩, 又有肉汁, 不愧咁多人慕名而來. 另一主菜 - 大西洋原塊鮟鱇魚, 千層焗南瓜. 魚肉嫩

麵包併盤

自助頭盤

另一主菜 - 大西洋原塊鮟鱇魚, 千層焗南瓜. 魚肉嫩骨, 配上檸檬牛油汁,非常開胃.

龍蝦湯
燒美國牛助骨肉
大西洋原塊鮟鱇魚

一個朱古力梳乎厘之後, 就開始自助甜品.  每款甜品都好精美, 畫上一個完美既句號
朱古力梳乎厘
2020-12-27