餐廳: 泰皇閣泰國菜館
資訊:

2019-09-23 85 瀏覽
朋友生日, 欽點要食泰菜,香港最多既泰菜,非九龍城莫屬, 上openrice睇睇,見到這間'泰皇閣'食評不錯, 壽星女睇完食評都話想試下。看看餐牌,目不暇給,樣樣都想食。🤤我們叫了柚子沙律,柚子很甜,加上大蝦及蔬菜,口味清新中帶點蝦的鮮味,蝦肉很彈牙,新鮮甜美!明爐清湯盲曹魚, 傳統的泰式明爐 魚, 配上 很小魚骨的盲曹,啖啖肉,魚很新鮮,配上 粉絲, 有泰式清湯浸, 粉絲加上鮮魚湯味,cp值高👍。黃咖哩豬肉, 咖哩很香不辣, 很適合我喜歡濃味,但又唔食得辣的人😋, 豬肉很淋, 索滿了黃咖哩汁很野味。薄餅, 有咖哩汁就一定要配薄餅,這裏的薄餅,上檯前已切好一塊塊方便入口。總括來說, 這裏價錢實惠,而且款式多, 見到隔離檯d食物又想再叫, 奈何個肚已經好飽了 , 但仲有好多食物想試,下次一定再嚟😚😚。

柚子沙律

明爐清湯盲曹魚