餐廳: 富山麵家
資訊:

放寬了晚市堂食🤩星期五放工去懷緬一下日本旅行時最愛美食之一--- 拉麵 🍜🇯🇵黎到銅鑼灣希雲街餐廳林立🤩最吸引的就係 {富山拉麵} 🍜🇯🇵入座都好多人😮 我地坐左喺吧枱位置,都幾好😆幾有喺日本食拉麵嘅feel~ 拉麵湯底選擇都好多🤩今次試試一黑一白、一湯一沾啦😆1️⃣大胃王黑醬油拉麵😋 ($100)賣相100分,一睇就知湯底濃郁😎魚介味好突出👍🏻麵條亦十分彈牙👍🏻特多圓形叉燒🐷厚薄適中🐷仲有最愛的紫菜+溏心蛋🥚眼利的你就會發現多左舊豬軟骨🧐2人同行優惠😉 👯🏻‍♀️沖繩入口超超超淋❗入口即溶👍🏻2️⃣黃金蟹糕牛奶沾麵😋 ($95)上枱賣相又幾fresh喎~ 牛奶湯仲加上了牛油🧈沾麵彈牙,配上熱牛奶湯😋👍🏻沾麵上仲有好濃味嘅蟹糕🦀放入湯拌勻,又多了一份鮮味👍🏻仲有小食❗1️⃣肉汁滿滿餃子🥟($42) 外皮煎到脆脆,肉汁滿滿👍🏻2️⃣富山雞翼🐔($48)金黃色外貌好吸引❗脆脆外皮👍🏻秘製醬料甜甜酸酸好新奇值得一試丫❗最後仲有飲品😆日本巨峰炭酸($18)+凍鮮泡蜂蜜綠茶($15)蜂蜜綠茶有驚喜🤩內有三角茶包 感覺像冷泡茶茶味清香,加上甜甜的蜂蜜🐝貼心的整杯放進雪櫃 🥶茶內沒有冰粒🧊不會變得
放寬了晚市堂食🤩
星期五放工去懷緬一下日本旅行時最愛美食之一
--- 拉麵 🍜🇯🇵

黎到銅鑼灣希雲街餐廳林立🤩
最吸引的就係 {富山拉麵} 🍜🇯🇵
入座都好多人😮
我地坐左喺吧枱位置,都幾好😆
幾有喺日本食拉麵嘅feel~

拉麵湯底選擇都好多🤩
今次試試一黑一白、一湯一沾啦😆

1️⃣大胃王黑醬油拉麵😋 ($100)
賣相100分,一睇就知湯底濃郁😎

大胃王黑醬油拉麵

眼利的你就會發現多左舊豬軟骨🧐
2人同行優惠😉 👯🏻‍♀️
沖繩入口超超超淋❗入口即溶👍🏻

2️⃣黃金蟹糕牛奶沾麵😋 ($95)
上枱賣相又幾fresh喎~
牛奶湯仲加上了牛油🧈
沾麵彈牙,配上熱牛奶湯😋👍🏻
沾麵上仲有好濃味嘅蟹糕🦀
放入湯拌勻,又多了一份鮮味👍🏻

黃金蟹糕牛奶沾麵

仲有小食❗
1️⃣肉汁滿滿餃子🥟($42)
外皮煎到脆脆,肉汁滿滿👍🏻

肉汁滿滿餃子

2️⃣富山雞翼🐔($48)
金黃色外貌好吸引❗
脆脆外皮👍🏻
秘製醬料甜甜酸酸好新奇
值得一試丫❗
富山雞翼

最後仲有飲品😆
日本巨峰炭酸($18)
+凍鮮泡蜂蜜綠茶($15)

蜂蜜綠茶有驚喜🤩
內有三角茶包 感覺像冷泡茶
茶味清香,加上甜甜的蜂蜜🐝
貼心的整杯放進雪櫃 🥶
茶內沒有冰粒🧊不會變得淡味👍🏻

如果大家都係咁愛日本野
又咁大胃王就可以揀佢地嘅二人套餐
哈哈一定飽飽超超超滿足!!

2022-05-06
大胃王黑醬料拉麵