2024-01-08 260 瀏覽
今次我拉埋啲朋友一齊去試咗間話題嘅牛肉火鍋店。咁多種牛肉,真係令人眼花撩亂,點都要有個好身段先夾得住😂。哩度啲牛肉選擇咁多,第一被俾我矜貴嘅鼓勵😍就係牛腩同埋牛展,個個話滑溜溜得嚟又多汁,真係滿足到我對牛肉嘅所有幻想!再嚟啲酥皮焗蕃薯🍠,啖啖軟綿綿,甜頭頭嘅,好似香軟嘅雲朵一樣圍繞喺個口腔四周。湯底方面,索嗖索嗖嘅酸菜湯質素有驚喜,酸香開胃,完全冇話嘢。至於嗰個牛油果醬,其實我初頭有少少驚,因為我怕滋味會太突出,不過點知呢個配搭竟然意外嘅合拍,令人意想不到嘅驚喜!要講至溝呢個詞都唔夠形容,每次夾一啖肉落湯舀上嚟,嗰份味道嘅回甘真係令人回味無窮。麻辣牛肉餃又辣又香,入味到爆炸,啖啖肉餡,仲要皮Q彈,我哋嘅脆脆米糕亦都係焦香撈飯,好過癮。總括嚟講,這家摩登又唔失傳統味道嘅火鍋店,絕對係大街小巷中嘅一顆明珠,愛食牛肉嘅你千祈唔好錯過喇!🍲🥩🌶️