2024-02-03 355 瀏覽
哎喲喂!今日去咗間泰國餐廳,真係搞得我食指大動!開始嘅青木瓜沙律實在太正👍🏼,酸酸辣辣嘅味道掂過天秤,隨後上場嘅炭烤串燒簡直係炭香味四溢,一串接一串,仲有肉質鮮美嘅燒雞翼,咬落去皮脆肉嫩,真係滿足!翻新泰式嘅「馬拉盞炒椰菜苗」,呢個勁惹味,吃落去個菜仍然保持咗啲爽口感⚡️,佢將泰式風味發揮得淋漓盡致。跟住個白冬蔭煮肉硯,湯底清爽之餘,嗰陣芬芳噴鼻,我隻舌頭忍唔住一次次去撈啲湯,肉硯就更加唔使講,每隻都彈牙得嚟又juicy!講真,喺呢間餐廳食嘢,呢個味道、呢個感覺,真係幾正宗,正到我都想即刻飛去泰國!食物嘅味道濃郁過足戲,真係有種「食咗仲想再食」嘅衝動。最後,服務員嘅笑容同貼心服務,絕對喺我心目中加分💯,撳個讚嘅,搞到我想即刻再去一次。🍽️🌶️🇹🇭