2023-11-30 213 瀏覽
兄弟姊妹,早排行過一間揾到寶嘅小店,店面低調得滯,不過入面嘅嘢食,正到爆煲啦!我試咗碟咕噜肉,食落去嘅口感真係令人嘆為觀止、回味無窮咁,外皮香脆得嚟唔油膩,啖啖肉鬆化入口,嗰種甜酸甜酸,正宗古法味道,正啊!再嚟就係魚香茄子煲,茄子又腍又滑,惹味到令人一啖接一啖,伴埋惹味嘅豉汁,香!同埋啲肉絲,質感好到不得了,每樣材料都係恰到好處,份量都鬼夠晒,講起用料真係一啲都唔馬虎。食完個晚飯,感覺有滿足到我嘅香港胃!下次還想帶埋其他啲朋友嚟,要佢地都試下呢度嘅潮州粉腸同埋火焰鴨,聽聞都係招牌。真係話,找到呢間小店令我有種「飲食男女,人生大事」嘅感覺,每次嚟都唔算嗌滿,係有得掂嘅小確幸呀!🍚💫🥢