2018-08-13 119 瀏覽
🍮布丁係comfort food😊嘅一種!所以當喺葵涌廣場開咗呢檔布丁店!當然要試一試佢啦!佢重要係每日新鮮即做嘅甜品添!😚其實佢第一日開幕時都想試,但每次經過碰啱都幾多人排隊,所以都未有食過!咪唯有買住超市貨色頂住檔先囉!😛今日早咗飲完茶,咪又係去葵涌廣場巡視業務(he😉買衫!)經過今日竟然無乜人排隊喎!(可能早啩)即刻買個試吓先!原本想試原味布丁嘅,但冇就試吓豆腐布丁先!一來豆腐無咁搶,一定無咁難食,二來豆腐淡淡地同原味相近!一定唔會出事。😉老闆娘問我堂食定外帶!哈我諗佢見到我個為食樣都知我急不及侍堂食啦!(盛為$38蚊,睇吓係咪物超所值先!)不過布丁面上嘅小鹿圖案好“卡哇兒”呢!重唔即刻相機食先咩!由於係堂食,老闆娘要張佢反轉放落碟度,當你見到布丁喺碟上震滕滕咁!應該幾鬆軟嘅,再試一口,都唔錯,甜度適中(此時聽見廚房喺度打蛋聲此起彼落)跟住發現唔記得影相😢好在老闆娘見我咁,即刻攞杯未食嘅俾我影相,真鍋心!😙👍💖總括嚟講布丁味道不俗(下次試埋其他味先)買相“卡哇兒”老闆娘親切可恭!會再光顧!
豆腐布丁燒
打咭必選!😄