老實講,今時今日咁嘅香港,價錢咁貴,仲要咁樣嘅服務態度,真係嚇死人咁!我同屋企人三個人入去進食,店員態度麻麻: 你出去排吓隊先啦。(心諗,可能係我聽唔順耳啫,佢應該係態度差啫。)可以入座嘅時候,一直以來都冇乜事,去到上烏冬嘅時候,我諗住焗佢一陣,等烏東淋啲,過咗1分鐘,店員無端端自己走過嚟拎走咗我個烏冬蓋,有一堆湯就飛到喺張枱,我個白色叉電器,同埋我個座位附近! 當其時我的確係幾嬲,因為我着白色衫,我問佢有冇搞錯啊,我有叫你攞走個蓋咩?但係個店員望咗我一眼就咁走咗。(店員係金色長頭髮,戴眼鏡,應該有178 cm高,比較瘦的男仔生。)之後有個女嘅侍應,(估計係店長),比較有經驗,都係淨係俾咗兩張紙巾我,但係由始至終一句對唔住都冇講過!當埋單的時候,正常人都比客人行咗出嚟先,先執枱!但係啲店員好似冇嘢做咁,一窩蜂兩個人走嚟執一張四人枱,阻住我行出嚟,由於已經驚咗佢哋,整污糟嗰件白色衫,我真係唔敢郁!講返食物質素,其實啲烏冬,焗咗一分鐘,真係好硬,唔好食,呢個價錢(人均130左右),喺圍芳食,係唔係就係啲食物質素比較差呢? 上菜速度亦都好耐,由個小食至到上烏冬個時間,都差唔多二十幾30分鐘!

上菜速度亦都好耐,由個小食至到上烏冬個時間,都差唔多二十幾30分鐘!真係等到個人都發霉!

最後,舖頭細細,樓面都有六個人(五個人全菜,一個人收銀)唔怪得知你啲烏冬咁貴啦!

總結: 另一個朋友剛剛問,下次去食!我只係答佢,你想食你自己入去啦,我喺門口等你!

2024-05-06