2017-06-11 494 瀏覽
今日返工好似打仗咁,我好想打邊爐氹吓自己;另一邊嘅A姐,今日返工好似攻心計咁,佢話想食放題放縱一下!兩者似乎不可能並存嘅日本嘢,因為工作嘅壓力,我哋今日都各不相讓,仲差啲大打出手添!到我話讓步喇,佢又話唔駛,話點敢喎!費事為咗食餐飯都傷感情,不如搵吓有無一間餐廳可以一次過滿足我哋所有嘅願望啦!特登走入嚟荃灣悅來酒店商場悅來坊嘅牛の鍋,聽講種類多之餘,食物品質都唔錯,即刻出發!由港島線再轉荃灣線,好彩只係2個站就氹掂我個A姐!呼……一額汗……好彩今日係平日,唔駛點等位就有得入座,而食物嘅款式真好多,除咗7張放題紙,仲有1張火鍋紙,同埋出面嘅火鍋配料Bar!如果想免費食到和牛?依家只要2個人like餐廳嘅Facebook就會送你澳洲和牛一碟;而4個人like餐廳嘅Facebook就會送多碟日本黑毛和牛俾你架喇!各就各位,120分鐘START!今日嘅湯底選擇咗黑松露龍蝦湯,上枱一刻已經聞到香濃嘅龍蝦味,唯一嘅敗筆係refill只係用上清湯,而唔係用龍蝦湯。首先上枱嘅係有Like先有得食嘅澳洲和牛,薄薄嘅和牛淥10秒就食得,油脂分佈細密,牛肉味夠晒香濃!至於任食嘅牛類選擇有美國肥牛同極上牛肉,

松露龍蝦湯

澳洲和牛

至於任食嘅牛類選擇有美國肥牛同極上牛肉,我哋只係叫咗極上牛肉,比起澳洲和牛就相對較韌,但勝在牛味極香,值得一試!
極上牛肉

除咗牛肉類,海鮮嘅選擇都唔少,有海蝦、廣島蠔、鮑片、鱸魚片等,樣樣都夠晒新鮮,而我最鍾意就係廣島蠔,大大隻又鮮味十足,好Juicy呀!
海蝦

除咗肉類同海鮮類,火鍋配料Bar枱仲有各式嘅丸類、菜類同麵,接近60款畀你任揀任食。
火鍋配料

除咗火鍋放題選擇都唔少,首選當然係魚生類,有三文魚、吞拿魚、八爪魚、墨魚、鮑片、帶子、北寄貝、甜蝦、希靈魚,最鍾意就係彈牙又鮮甜嘅赤貝,真係必食推介。
魚生

當然唔少得嘅有天婦羅、串燒、餐前小食、沙律、一品料理同壽司等等!

食到飽飽,最後一定要有飯後甜品,呢間放題甜品選擇一啲都唔馬虎,除咗選擇多,仲係即叫即做,呢個宇治抹茶芭菲,有抹茶雪糕、紅豆、粟米片,綠茶味夠晒濃,如果有埋綠茶蕨餅就更好喇!
宇治抹茶芭菲
2017-06-07