餐廳: 星洲總廚
資訊:

2024-04-08 109 瀏覽
懶洋洋嘅星期日, 醒來已經過咗午飯時間,我哋決定去食東南亞風情嘅嘅下午茶。 星洲總廚都係一個不錯選擇。我哋叫咗三個餐,檸檬草雞肉煎雙蛋飯, 參巴魚椰漿飯,仲有咖央多士,而每個餐都跟飲品。 檸檬草雞肉煎雙蛋飯, 雞肉份量不少,肉質外脆內軟且juicy,配上蛋味濃郁嘅雙太陽蛋,蛋汁滲入白飯和甜豉油混合一齊食,十分配搭,惹味可口,令人垂涎欲滴參巴魚椰漿飯,魚肉肉質鮮嫩,外脆內軟,椰漿飯發出淡淡椰香,配上青瓜,香脆魚仔,花生和肉鬆蝦片,口感 豐富,再蘸上參巴醬,味道大爆發,令人 吃得津津有味。咖央多士,麵包烘得剛剛好,香脆可口,而每件多士都夾着 一片厚厚嘅牛油和香濃嘅椰漿,兩者溶化一起,好好食😉

檸檬草雞扒雙蛋飯
參巴魚椰漿飯