之前一直忙住做野,都冇咩時間陪偽。公主難得今日冇野做,緊係要帶佢去食下好嘢喇,之前聽朋友推介過”S2 Kitchen “d海膽料理好正,所以就決定去試一試店舖位於街口嘅橫街內,門外掛左幾個大燈籠,都算易搵店鋪雖然唔算好大,但都唔會坐得好迫鋪頭嘅主打係以海膽為主啱晒偽。公主依個海膽控我地本來一早諗左叫兩樣推介,再試下其他野,點知望住d相揀下揀下就......“特級S2海膽杯”呢個海膽杯就係我地嚟嘅目的之一賣相真係非常吸精個海膽杯由白飯魚脆片、黑魚子、海膽、海葡萄、藍旗吞拿拖羅蓉、三文魚子、白蝦、松葉蟹肉同鮮海帶由上而下咁堆砌而成而且由於用料新鮮,根本唔需落任何嘅醬油都已經食得出食材本身嘅鮮味,真係層層都有驚喜“楊枝甘露沙律”依個沙律真係走漏眼完全冇諗過甜品做沙律竟然可以咁好食用嘅蘋果好爽甜,加上西米嘅口感同椰汁嘅香真係好夾成碟差唔多俾我掃晒”芝士年糕”老實講睇樣真係同平時食開嘅冇分別,但係一咬落口就發個原全唔同,因為佢嘅流心芝士醬係爆出嚟咁誇張真係比佢辣左下食時要小心爆芝“雪海板上飄”係我朋友推介必食,用上乾冰襯出嚟非常有型,蒟蒻麵撈埋秋葵汁食落非常爽滑,配上上面嘅松露海膽嚟食,更加特出
之前一直忙住做野,都冇咩時間陪偽。公主

店舖位於街口嘅橫街內,門外掛左幾個大燈籠,都算易搵
店鋪雖然唔算好大,但都唔會坐得好迫

鋪頭嘅主打係以海膽為主
啱晒偽。公主依個海膽控

特級S2海膽杯

“特級S2海膽杯”呢個海膽杯就係我地嚟嘅目的之一
賣相真係非常吸精

楊枝甘露沙律

“楊枝甘露沙律”依個沙律真係走漏眼
完全冇諗過甜品做沙律竟然可以咁好食
用嘅蘋果好爽甜,加上西米嘅口感同椰汁嘅香真係好夾
成碟差唔多俾我掃晒

芝士年糕
真係比佢辣左下
食時要小心爆芝

雪海板上飄

“雪海板上飄”係我朋友推介必食,用上乾冰襯出嚟非常有型,蒟蒻麵撈埋秋葵汁食落非常爽滑,配上上面嘅松露海膽嚟食,更加特出到松露海膽嘅濃厚香味

S2特色火焰卷

“S2特色火焰卷”上枱時侍應會幫先點着火,等壽司上面嘅沙律醬同醬汁慢慢咁溶,入口暖笠笠,唔錯

清酒鮑魚雞翼

“清酒鮑魚雞翼”呢個又係非常有驚喜
豪華版嘅釀雞翼,鮑魚夠晒入味,入口有濃濃酒香
仲要啖啖肉,正

海膽燒岩蠔

“海膽燒岩蠔”海膽份量非常多,完全遮住咗隻蠔,其實個蠔都燒得唔錯,不過對於鍾意食生蠔嘅我嚟講,驚喜度就唔及其他料理喇

海膽雪糕

“海膽雪糕”係我地嚟嘅另一個目的
依個雪糕係佢哋自家製出品,出邊食唔到
選用北海道牛乳嚟打成雪糕,配埋海膽食味道又幾夾喎

問心講~”S2 Kitchen”嘅海膽料理真係幾唔錯,如果鍾意食海膽嘅朋友絕對值得一試

特級S2海膽杯
楊枝甘露沙律