早幾日同公主出開佐敦😌佢突然話想食鐵板燒😩上網搵到間”龍亭”就係正我地隔兩條街😂見咁近就去試一試喇😏見有幾個套餐揀,以鐵板燒嚟計價錢又唔算貴喎☺️我地就揀左$588五道菜嘅”入門廚師發辦套餐”👍🏻“黑醋沙律”黑醋酸酸地、加埋沙律菜食夠晒醒胃👍🏻“澳洲牛柳粒”伴碟其實好有心思、有Wasabi、炸蒜片、黑蒜鹽同埋櫻桃蘿蔔俾你配搭不同口感☺️我嘅牛柳叫咗3成熟,師父煎得剛剛好,軟腍到有入口即化嘅口感、依樣抵讚👍🏻👍🏻👍🏻“鐵板海鮮”揀左鮑魚同白鱔🤤鮑魚好新鮮,再用埋自家製嘅蒜蓉煎過,蒜蓉味特別出🤤🤤白鱔算厚身,煎得都夠香脆,配埋伴碟嘅七味粉同竹炭鹽味道仲正👍🏻👍🏻“鵝肝多士”鵝肝肥美,配上有層手打檸檬忌廉係上邊嘅多士嚟食、口感更有層次👏🏻👏🏻“鐵板炒飯”炒飯炒得粒粒分明,仲有大大隻蝦係上邊😆如果飯再乾身D仲正😌“豆腐雪糕配馬蹄爆珠”豆腐味好濃👍🏻最正係有馬蹄爆珠配襯,配搭得非常出色😱好有驚喜👍🏻👍🏻👍🏻問心講~龍亭整體水準唔錯,價格大眾化,鐵板燒嚟講CP值夠晒高😊有機會下次再嚟一試🤤👌🏻

“黑醋沙律”
黑醋酸酸地、加埋沙律菜食夠晒醒胃👍🏻
澳洲牛柳粒

“澳洲牛柳粒”

“鐵板海鮮”
鵝肝多士

“鵝肝多士”
鵝肝肥美,配上有層手打檸檬忌廉係上邊嘅多士嚟
食、口感更有層次👏🏻👏🏻

“鐵板炒飯”
炒飯炒得粒粒分明,仲有大大隻蝦係上邊😆如果飯再乾身D仲正😌
豆腐雪糕配馬蹄爆珠

“豆腐雪糕配馬蹄爆珠”

澳洲牛柳粒
鵝肝多士