餐廳: 香江花月 (百誠大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
又有朋友生日😌今次因為比主角話事😏就俾佢帶左嚟依間專為打卡嘅餐廳”香江花月”喇😂場內無論裝修同擺設都已復古為主、睇落確係幾有心思👏🏻坐低冇耐、侍應就過嚟介紹左個套餐🙌🏻見到都幾多野食、所以就揀左套餐試下😌粉紅牛乳玫瑰鍋揀套餐嘅原因之一、就係因為我朋友本身都係想試依個充滿住粉紅色嘅牛乳鍋🙉粉紅色嘅賣相本身真係唔係我杯茶😅不過見佢用食用花瓣加上粉紅玫瑰堆砌出嚟嘅湯底又確係幾靚嘅👏🏻試飲左啖湯、有輕微嘅牛奶香👍🏻不過湯底入邊嘅木瓜就未煲得出味道喇😆粉紅墨魚滑粉紅色嘅墨魚滑真係第一次見😏但其實只係加左火龍果入去一齊打、味道同平時就食唔出分別🙉太極兩儀其實係牛肉同豬肉拼盤😊不過以紅酒汁同黑松露牛乳汁做底砌成太極圖案👏🏻不過豬肉片就食唔出黑松露牛乳嘅味道😅反而牛肉經過紅酒汁浸泡後、食落確係有濃香嘅酒味👍🏻七色餃子一上台就知係打卡位嚟😎七色賣相確係幾吸睛👏🏻雖😌不過餃子皮太過厚身、口感麻麻😅七色丸之後到另一打卡菜式登場😌七種丸包括有鹹蛋黃、椰芋、南乳、芝士蝦丸、黑松露、青咖喱、黃咖喱😊個人覺得鹹蛋黃丸最特別😌因為真係食到粒粒蛋黃係入邊、仲有小小鹹香添👍🏻 香芳幻朋友係酸奶愛好者😎一早就話定要飲佢😆😆
場內無論裝修同擺設都已復古為主、睇落確係幾有心思👏🏻

粉紅牛乳玫瑰鍋

七色餃子

七色丸
七色丸

香芳幻
朋友係酸奶愛好者😎一早就話定要飲佢😆😆用椰香蛋白泡沫嚟襯托用紅桑梅、菠蘿汁打成嘅酸奶👌🏻微酸得嚟帶小小甜🤗確係幾好飲喎👍🏻

問心講~食物質素嚟睇”香江花月”確未有太大驚喜😌但係食物嘅擺碟、環境擺設就好有心思👍🏻可惜嘅係食物份量就真係較小喇🙉
但若然係鍾意打卡嘅朋友”香江花月”都的確係一個唔錯嘅選擇呀😌👍🏻