2016-10-15 2126 瀏覽
今日約左同男朋友一齊食飯諗左好耐食乜跟著佢話係openrice見到呢間荳子(Bean Cafe)超多好評同推薦於是就決定今晚去呢到食啦❤️❤️❤️一去到門口已經8點鐘啦門口係排左都幾多人架 佢分開左2間但都幾多人排😱見到入面既環境好warm好靚☺️但係就有排bar枱係對住門口同排隊既人直視😳有dd尷尬咁囉...排左差唔多1個鐘終於入左去啦但因為都多人所以同第對couple搭台但都ok既唔會太尷尬仲有張凳仔擺袋tim😛我地2個人嗌左2個意粉,1份小食,每人1杯野飲同埋1件蛋糕share~咁我就嗌左碟黑松露炸殻蟹意粉($98)意粉上菜都幾快10分鐘左右就上左 目測個份量其實唔大但食落都幾飽😋可能落左黑松露個種味道好特別未必個個會鐘意但就幾啱我胃口 d軟殻蟹炸得啱啱好唔會硬反而軟軟地👍🏻加埋意粉好夾同埋個粉有d菇夾埋炸野食可以冇咁油膩~飲品方面我就嗌左凍維也納朱古力($30)男朋友就嗌左熱抺茶latte($25)因為2杯都係跟餐所以係優惠價黎~杯朱古力同latte都勁靚😱但朱古力可能加左太多冰飲飲下變到好淡🙈反而latte就好濃郁奶味同抺茶香男朋友好like~之後就到佢碟意粉上菜啦佢就嗌左三文魚蜆肉
咁我就嗌左碟黑松露炸殻蟹意粉($98)
黑松露軟殻蟹意粉
抺茶latte
維也納朱古力
之後就到佢碟意粉上菜啦佢就嗌左三文魚蜆肉意粉($98)
三文魚蜆肉意粉
一上枱又係由三文魚碟成既玫瑰花好靚😍而個意粉係忌廉汁黎所以杰杰地好好味夾埋d爽口洋蔥超級正同埋忌廉汁味道好豐富好正雖然冇黑松露咁香但應該比教容易令人接受既口味😛
小食我地就嗌左焦糖雞翼($49)
焦糖雞翼
佢係單骨雞翼黎食起上黎好方便啱曬係另一半or異性面前食得有儀態d😏而佢陣焦糖味好好味 甜甜地又唔會話太黏😍佢焗得唔會話太乾所以都幾推薦大家可以試下而隔離枱嗌左孜然雞翼超級香😳決定下次試下先!
最尾因爲都飽飽地嚕所以淨係嗌左件cake share黎食 嗌左焦糖輕乳酪梨cheese cake(跟餐$25)
焦糖輕乳酪梨cheese  cake
佢有芝士蛋糕既口感但又唔會好漏啱啱好😋加左焦糖仲香左好好味食落又好軟滑 其實佢都有幾多甜品架 下次要試埋😤
總括間cafe比人一種舒服既感覺而且服務都好好 同埋個價錢絕對對得起食物水準😋仲唔洗加1tim 2個人埋單都係$328❤️下次一定會再黎
題外話😂因爲佢d碟好大隻咁啱又同人搭枱搞到唔夠位擺野食上意粉個陣推黎推去先有位擺 好搞笑😆
黑松露軟殻蟹意粉
抺茶latte