2016-04-20 394 瀏覽
啤酒與Tapas近年好多酒吧都有明顯嘅轉型,以前嘅酒吧普遍都係唔供應食物,但係而家有好多酒吧已經開始供應一啲熱食物,而且質素仲越來越高!今日我就嚟到太子嘅酒吧街,泥到呢一間餐廳邊飲啤酒邊食Tapas .一嚟到當然就要叫返杯paulaner la ~ paulaner 係德國第一嘅德國啤酒麥味香濃,香味細緻,而且飲落去十分至順滑,很受歡迎啊!依家酒吧嘅小食越嚟越出色,已經唔再係以前薯條炸雞翼炸魚樓手指等等咁簡單,呢度嘅西班牙Tapas 種類繁多而且價格亦都好實惠,平均五十至到七十零蚊一個!把酒談心嘅時候當然要有啲嘢食啊!先來咗個好吸引嘅炸芝士飯配番茄沙沙一啖一口熱辣辣,外層炸得金黃,裏邊嘅芝士飯好有口感十分煙韌!配上外層帶點點嘅番茄沙沙,清新好吃,送酒一流!接着點左個白酒忌廉青口唔好以為佢$78就好細碟啊!青口真係好多,連殼青口十分大隻,醬汁亦都調配得好合口味!再配上一啲青椒等等,絕不馬虎,快速清碟!很抵食!極力推薦呢個西班牙乳豬仔一客四件,望落精緻可愛,香脆可口的外皮,配上鮮嫩多汁嘅肉,咬落去很juicy ~ 絕對係水準之上!配上底層嘅蔬菜能夠為乳豬仔的油份平衡一下,識落冇咁有罪惡感,
啤酒與Tapas

白酒忌廉青口
西班牙乳豬仔
先來咗個好吸引嘅炸芝士飯配番茄沙沙

接着點左個白酒忌廉青口
西班牙辣肉腸飯
極力推薦呢個西班牙乳豬仔
一客四件,望落精緻可愛,香脆可口的外皮,配上鮮嫩多汁嘅肉,咬落去很juicy ~ 絕對係水準之上!配上底層嘅蔬菜能夠為乳豬仔的油份平衡一下,識落冇咁有罪惡感,即叫即做十分好吃!

食咗幾個小食之後當然唔少得要食返個飯啊!

很推薦一個西班牙辣肉腸飯
會飯做得十分出色,質感比較硬,煙質煙韌可口,醬汁嘅味道濃郁,配上十分之吸引嘅西班牙辣肉腸,整個燴飯嘅味道大大提升!辣肉腸切得唔會太薄,每一件都好有口感!而且份量超足,十分抵食!
呢度嘅小食都可以同啤酒配搭得宜,這裡又令我想去西班牙嘅旅行癮又起了!希望今年十月嘅旅程真係去得成啦!係未去到西班牙之前,唯有嚟呢度同朋友碰碰杯,食食咁抵食又好食嘅西班牙小食啦!
白酒忌廉青口
西班牙乳豬仔