2024-01-19 668 瀏覽
嚟到呢間茶樓,首先點嗰碟上湯焗龍蝦真係賣相吸引,龍蝦肉咬落去彈牙得滯,夾埋啲伊麵,醬汁香濃,真係👍🏻!然之後啖啖鮑魚,蒸得啱啱好,唔會話太硬或太腍,微微的鹽香味,簡直side裡正!清蒸龍躉又係一絕,肉質鮮嫩,滑嘟嘟,我就鍾意咁樣啖啖清甜。不過炸子雞就真係皮脆肉嫩,啖啖肉香,啲皮薄又爽口,正到飛起!講到負面,鹹排骨時蔬煲就真係有少少失望,排骨肉嘅部分太肥膩咗,食落有啲腻,可能要再改善吓。至於流沙奶皇包,本來我好期待,但遇到奶皇酸咗,幸好經理好有服務精神,即刻換左個椰汁紅豆糕,順滑又唔太甜,就算胃口差都想再食多啖!總體嚟講,呢一餐食得好滿足,咁多款海鮮都做得出色,少少閃失都係小事,特別值得表揚下茶樓員工嘅服務態度,熱情又貼心,下次有機會我一定再嚟!👌🏼🦞🍲