2015-08-31 1676 瀏覽
由於與友人工作地點相鄰,放工後好想搵個地方坐低食野聚一聚。網上見到呢間小店係最近新開,而且評語又唔錯,所以唔再多諗決定就揀左呢間食西班牙菜為主的餐廳。當晚放左工同朋友行過泥都只不過5分鐘,搭MTR仲近,出左次後行大約2分鐘就到,非常方便。當晚一共點了3款食物和1杯飲品,分別是牛肉墨西哥玉米片($98), 忌廉芝士龍蝦飯($128),無花果脆批($59),鮮製水果沙冰($52) 。牛肉墨西哥玉米片好大碟,酸酸甜甜的肉醬配以濃厚的芝士,好邪惡呀!建議大家要盡快食,因為肉汁放在粟米片上容易令粟米片變軟,吃上來口感亦變差了。忌廉芝士龍蝦飯份內頗多,芝士味道頗為濃厚,芝士汁能圴匀沾上每一粒飯,夠曬juicy。呢個飯芝士用量較多,所以食得多就會有飽濟感覺。甜品就點了出面好少食到的無花果脆批,賣相靚到唔捨得食,無花果味道幾特別,外皮焗得又夠脆,再加埋球雪糕,估唔到無花果用泥做甜品又幾夾。鮮製水果沙冰用一個類似啤酒杯盛裝,份量很大的。將新鮮水果打成沙冰味道,味道清甜又夠凍,是夏天消暑佳品。餐廳店內環境優雅舒適,悠閒氣氛甚濃,我和友人由六時多一邊聊天,一邊叮著美食,最後坐到差不多十時離開。其間店員招呼也
Beef Nachos
Lobster in cream cheese risotto
Fig Tart
La postre fresh fruit espuccin
餐廳店內環境優雅舒適,悠閒氣氛甚濃,我和友人由六時多一邊聊天,一邊叮著美食,最後坐到差不多十時離開。其間店員招呼也很周到,會不停為我們加水,也會主動為我們收拾碗碟
2015-08-04
Beef Nachos