2020-04-17 132 瀏覽
呢個我之前同同事lunch time食飯嘅時候已經經過過 佢個裝修超級少女😂😂難得我哋嗰日lunch time可以稍為長少少 我哋就去咗試 佢都幾有誠意 啲湯好多料 不過佢係偏貴少少既 因為佢係無set跟既 所以如果你有朋友可以一齊share嘅話就會比較好😎·椰皇花膠冬菇燉雞湯$78佢個椰子超級大個 超有誠意🤪而且佢入邊好多料 有兩舊花膠 兩舊大冬菇同埋有啲瘦肉 花膠個質地都唔錯 唔係超cheap嗰啲嚟嘅 花菇就普通水準啦 個豬肉都唔錯 無煲到柴曬😎😎佢個湯係真係煲晒啲精華出嚟 超濃 不過我自己就覺得椰子味唔係好重 但係因為我冇超鍾意椰子 所以就幾啱我口味😂不過佢個椰子殼係冇得再畢出黎食 因為佢啲椰子肉質地好硬 而且有少少奇怪咁 唔識形容 但係好青草味😂😂·椰香海南雞$56呢一個我覺得都好有驚喜 佢嗰飯唔係平時個啲黃薑飯黎既 係椰香飯 超重椰子味得黎好好食 而且個雞都幾嫩 唔錯唔錯🤤·#rbyeat#rby港式#rby灣仔·📍灣仔軒尼詩道61號四寶大廈地下
椰皇花膠冬菇燉雞湯$78

椰香海南雞$56