2017-08-21 111 瀏覽
放工餓餓地與同事落旺角覓食,突然想食拉麵,就諗起呢間沾麵喇!門口都幾易認架,入到裡更加好有和風既味道~之前都食過一次佢地既黑芝麻沾麵感覺就比較普通,味道唔係好突出,咁今次就試下佢另一款味道,魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵!餐單上除3種沾麵湯底你揀之外,仲可以揀份量,醬汁多少,蔥唔蔥,熱定冷食咁,仲可以配菜加碼,份量加碼,當然加碼就要額外加錢啦!個拉麵等左一陣就到喇,跟手黎埋個湯底!個湯底黎到就聞到陣陣海鮮蝦味!試一啖就覺得成個口都好香蝦味,配埋酸酸甜甜既蕃茄湯就相當開胃!麵條就暖暖的,軟硬適中有咬口!不過個叉燒就麻麻喇,可能我唔太喜歡果陣騷味啦.....整體都唔錯的,而且普通份量都食到飽晒!如果細食既朋友要少麵比較好喇!

魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵
2017-08-16