2017-09-23 163 瀏覽
每次路過呢間野都有人排隊,有時仲好長龍。好彩只排左15分鐘就入倒去。排緊果時有人拎水出黎比排隊既人,唔錯,幾貼心。我有個backpack,店員就比左個掛台既勾比我吊住個袋,幾好。第一次試呢間野,所以我會選所有野都係普通先。叫左個伊台風,88蚊,其實即係茄底。個麵黎到既第一個感覺係比平時果d大碗。賣相唔錯,唔駛加錢有半隻溫泉蛋,睇落幾正,不過黎果時唔見d麵以為好少,食落先知唔係。正題,個麵黎到唔出煙既,冇錯,個湯係暖既,唔夠熱,不過一拉個麵出黎就有煙,個麵好夠熱。叉燒好唸,脂肪比例ok,唔算肥,有菜有荀有魚鬆有紫菜有蛋,好齊全。個麵都算多,比一般日式拉麵店既多。我叫左普通,個麵偏硬身,但可以接受,有咬口。個湯唔夠熱外,濃既,唔算稀,個味都好夠茄味,不過由於本身成碗野都濃同好多配料,個茄味唔算好出,要特登去飲先試倒個味。呢個價錢食倒咁多料既日式拉麵,抵食既。可以話似日本食倒既拉麵,唔錯,值得再食。
每次路過呢間野都有人排隊,有時仲好長龍。
伊台風
2017-09-21