2021-07-03 802 瀏覽
在某apps 見到這餐廳有折扣優惠,就book 枱去試一試。但出發前都上openrice 睇下人哋嘅食評,點解嘅?點解好似講到好差咁嘅(食物和服務)心諗是否要轉地方呢?算吧!既然book左位又想帶埋媽媽近近地食餐飯,就抱住一試心態啦!打開餐牌都好多嘢想食喎,今日4人用餐,叫下叫下叫左好多嘢泰國金柚子蝦沙律小食拼盤(大)香蔥蒜蓉包蕉葉烤焗烏頭招牌去骨豬手煲去骨海南雞配油飯(半隻)鐡板蠔仔炒蛋焗黃咖哩麵包軟殼蟹芒果椰汁糯米飯珍多冰泰式奶茶泰國金柚子蝦沙律🥗主要成份就係金柚,金柚唔酸帶甜,可惜蝦只得3-4隻,好似就少左啲。小食拼盤,4個人食當然叫大拼啦。拼盤有6款小食,包括蝦餅x4, 魚餅x4, 春卷x4, 香葉包雞x2, 雞翼x2, 豬雞肉串各1。蝦餅、魚餅係整個拼盤最好味,而雞翼係最差,串燒同葉包雞肉就有點乾。香蔥蒜蓉包好味,蒜蓉牛油🧈都滲入包入面而又唔會焗得太乾蕉葉烤焗烏頭味道不錯,但就焗得唔太夠乾身,而醃料沒有放入魚身入面,食每一口時都要點一點汁至夠好味招牌豬手煲入面有芥蘭、豬手同雞蛋,豬手皮食落勁多骨膠原,豬手肉好林好入味,連雞蛋都好味去骨海南雞配油飯,一望已經覺得好靚,雞好滑,雞

打開餐牌都好多嘢想食喎,今日4人用餐,叫下叫下叫左好多嘢

泰國金柚子蝦沙律
招牌去骨豬手煲
去骨海南雞配油飯(半隻)
鐡板蠔仔炒蛋
焗黃咖哩麵包軟殼蟹
芒果椰汁糯米飯
珍多冰
泰式奶茶

金柚子蝦沙律

小食拼盤(大)

香蔥蒜蓉包好味,蒜蓉牛油🧈都滲入包入面而又唔會焗得太乾

去骨豬手煲

去骨海南雞配油飯,一望已經覺得好靚,雞好滑,雞唔會好肥,油飯勁香但又真係有點油,但
無骨海南雞配油飯(半隻)

鐡板蠔仔炒蛋,炒蛋用左芽菜墊底,蠔🦪仔份量都唔少,蛋又唔會炒得太乾
鐵板蠔仔炒蛋

黃咖喱麵包軟殼蟹,咖哩唔會辣,麵包唔會好硬連汁一齊食,咁大個包都食得晒,但軟殼蟹就少左啲,我諗佢應該有一隻掛,但
黃咖喱麵包軟殼蟹

芒果椰汁糯米飯,賣相同平時食嘅唔一樣,糯米飯有點實,微暖,好似腸仔
芒果🥭唔可以話好甜,少甜囉,似係用左水仙芒,都可以接受嘅
芒果糯米飯

泰式奶茶一定同港式唔同,比效甜,無咩茶味,但都好飲

珍多冰無飲,但應該都唔會難飲掛

睇人哋食評話職員態度差,我用餐太約90分鐘入面,職員態度都好正常,好有效率,整體都滿意,我覺得最有問題可能係這個似老闆嘅男士
態度真的好麻麻

金柚子蝦沙律
去骨豬手煲
無骨海南雞配油飯(半隻)
鐵板蠔仔炒蛋
黃咖喱麵包軟殼蟹