一到週末,我總會試拉班友出嚟同我一齊消磨時光。我哋最鐘意嘅活動就係圍嚟一齊嘆火鍋。今次我哋揀咗其中一間超dub牌嘅『春宵』,一間坐落係灣仔地區嘅港式火鍋店,網上評價爆表,環境好正,食物又好食,有又多款口味選擇。💓食物💓 5/5首先,當然係要試佢哋嘅鴛鴦鍋底 ,鮑魚花膠雞湯系列勁有深度嘅,一啖入口就覺得舒坦,而對面嘅四川麻辣嘅鍋,就夠辣😍,真係得四川嘅鋪天蓋地辣。再嚟就係有名嘅海鮮拼盤:海中蝦,鮑魚跟花枝片🦐🦑,鮮艷嘅顏色好吸睛,入口爽脆,鮮味入口,蝦仁彈牙,味道豐富,食得好有滿足感。肉質方面,我哋點咗潮汕牛丸🐂,豬肉丸🐖同貢丸,每一種都非常好食,肉丸彈牙,質感厚實,食落去香味十足。手切牛頸脊🐮肉質爽彈,啲肉啖啖肉香,燉後滑溜又厚實。濟州豬肉🐷,味道清淡,肉質帶咗柔韌嘅口感,襯上特製醬,味道就係咁掀起嚟。最後,手撕雞🐔雞肉清甜滑溜,健康低脂,惹味得黎並無失鮮美,口味絕佳,真係好食到喊出嚟。希望大家上完我個post,都唔該去試吓,我保證你唔會失望嘅!😃😃
💓食物💓 5/5