「Pizza Maru」應該好多人都識。呢間餐廳係一間以披薩為主嘅餐廳,不過佢哋嘅炸雞&意粉都好好食,例如「醬油炸雞」同「泡菜卡邦尼意粉」。首先,我要講下佢哋嘅「醬油炸雞」。呢個菜式絕對係一個必試嘅選擇。醬油炸雞係Pizza Maru嘅特色菜式之一,佢哋將雞肉裹上特製嘅醬油麵糊,再炸至金黃酥脆。每一塊雞肉都帶有濃郁嘅醬油味道同香脆口感,非常美味。如果你鍾意炸雞同醬油味,記得一定要試下呢個「醬油炸雞」。另外一個值得推薦嘅菜式係「泡菜卡邦尼意粉」。呢個菜式將傳統嘅卡邦尼意粉同韓國泡菜結合起來,帶來獨特嘅味道。韓國泡菜嘅酸辣味同卡邦尼意粉嘅濃郁奶油醬汁完美融合,味道鮮美。每一口都帶來意粉嘅滑順同韓國泡菜嘅爽脆口感,令人驚喜。如果你鍾意嘗試新鮮嘅口味組合,呢個「泡菜卡邦尼意粉」絕對值得一試。總括而言,「Pizza Maru」係一間以披薩為主嘅餐廳,但佢哋嘅菜單上都有一啲pizza以外嘅菜式,都好好食。「醬油炸雞」同「泡菜卡邦尼意粉」絕對係一個值得嚟試嘅選擇。不妨去「Pizza Maru」一試,享受披薩以外嘅美味!