2022-11-28 93 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕如果講到街頭小食,你哋會諗起咩呢?魚蛋燒賣?煎釀三寶?定係臭豆腐?講起又講,其實我都好耐冇食local street food啦!😆不過今次喺大圍踩完單車,今日忍唔住要買番啲返屋企慢慢嘆!🤣依間大圍小食,真係好出名,🥰之前電視都有介紹過!😆網上面嘅對佢評價都好高!🥳無論係臭豆腐又或者係煎釀三寶,甚至乎係油渣麵都好受歡迎!🤤一早已經聽過佢哋嘅大名我都有做過啲準備😏排咗一陣隊就可以落單啦🤭依度真係人來人往,客源源不絕!🤪睇嚟佢哋嘅嘢食真係深受大眾歡迎!🤩臭豆腐就真係又臭又好味!🥳加上黃芥末醬就更加別有一番風味!😛我鍾意佢哋嘅煎釀三寶,☺️款式又多,😌而且每一件都大大件,😍如果作為下午茶真係要半盒都已經好足夠!😗油渣麵同埋韭菜豬紅都係必叫嘅,😜秋天食返啲暖笠笠嘅嘢個人都舒服啲啦!😝韭菜豬紅嘅豬紅份量都幾多,😋而且佢豬紅一啲都唔腥,滑溜易入口!🥰其實排隊嘅時候我都已經聞到好香好香嘅燒烤味!😆呢度嘅燒豬頸肉真係好吸引,大大串仲係啖啖肉添!🤩重點係即叫即燒,一邊燒,我一邊流口水!😏🌕最後MoonMoon真係好滿意依間小食店,下次一定再食過!🌕
🌕Hello我係Moon🌕

魚蛋燒賣

臭豆腐

我鍾意佢哋嘅煎釀三寶,
煎釀三寶
☺️款式又多,😌而且每一件都大大件,
煎釀三寶
😍如果作為下午茶真係要半盒都已經好足夠!
😗

油渣麵同埋韭菜豬紅都係必叫嘅,
油渣麵
韭菜豬紅