2024-04-10 343 瀏覽
weekend去咗大圍呢個cafe度食左個brunch個人覺得呢間嘢真心mamaday 我哋兩個人叫左一個$138嘅A Big Breakfast 食落冇咩特別 一船啦 黑松露炒蛋唔算好香 煙三文魚都唔算好出色 佢個all day breakfast 最特色係以菠菜芝士波波取代薯條 但係講真 個芝士波波食落有好似發霉嘅味道,食物嘅口感好奇怪。至於牛角窩夫真係好一般,唔係自己焗,似係OK便利店嘅質素我地另外叫左$108蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉個人認為佢的確係落左好多蟹籽,但同時佢個意粉最大嘅敗筆就係個份量失衡 太多蟹籽 又太多忌廉 結果食幾啖就已經好膩 而且成碟只得意粉冇任何餸做配搭 變相整體就好失水準 齋食忌廉意粉真係食幾啖已經唔想再食 當日隔離枱有個女仔自己一個人叫左一個蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 佢食左一半都冇就走左 所以我諗問題出在太膩 變相細食嘅人只會更快失去對呢碟野嘅興趣呢間野啲碟同餐具都超級污糟 我地打算拎碟同餐具嚟食嘢嗰陣時 都要揀啲比較冇咁污糟嘅 然後返埋位用水洗乾淨先敢食嘢 我淨係影左碟姐 其實嗰日個叉定匙羹都好污糟 只不過我冇影到最後埋單$238 唔收加一 但我都唔會再去
weekend去咗大圍呢個cafe度食左個brunch
個人覺得呢間嘢真心mamaday