同朋友約咗呢邊食飯冇惗到超大雨,就地鐵站直接入商場揀咗間湖南菜😆門口等位嘅時候仲有菊花茶可以自己斟嚟喝🤩🫑鮑魚辣椒炒肉湖南經典嘅辣椒炒肉,加入咗鮑魚,細細粒咁,我真係未見過咁細粒既🤣肉片滲入咗辣椒嘅味道,唔可以揀辣度,不過唔會好辣,好送飯😋🥦大碗花菜每次必點嘅米飯殺手🤣菜花好入味,豬油炒出嚟嘅就系香😆呢個可以揀辣度哦😉🥘湖藕龍骨湯真係一大煲咁上嚟,有種去食農家菜嘅感覺🤣粉白色嘅湯撒上蔥花睇似清淡,但系好香甜好飲😋湯料都喺晒下面,蓮藕入口粉糯香甜,大大塊嘅骨頭帶著小許筋肉😋🍺滿杯維C橙沒惗到巨大一杯!完全飲唔完🤣放耐咗冰塊融化可能味道會淡d,不過我仲系覺得巨抵飲🤣另外嗌咗兩碗飯,搭配著食真係好送飯,菜嘅份量都超多,不過選咗少油後面食到底仲系睇到有一層油,如果唔鍾意太油嘅嘅記得勾選少油哦😯晚飯時間佢哋忙到飛起,不過面對服務情緒仲算ok,如果唔點嘢喝,每檯配嘅茶都幾好飲😉上餐嗰個靚女都有笑容嘅😊不過感覺如果晚飯時間去最好都系先定位啦🤣

🫑鮑魚辣椒炒肉

🥦大碗花菜