2023-01-18 178 瀏覽
大佬話嘅係,食燒肉一定要食616😌之前食過,覺得佢哋嘅味道唔錯所以今日再嚟返兜!前菜:自家製冰話梅小蕃茄 / 野菌蟹肉茶碗蒸清爽嘅感覺,酸酸地幾開胃,用來做前菜或者燒肉之間清一清味蕾都係唔錯嘅選擇。一啖蟹肉,一啖滑蛋。一碗鮮甜滑捋捋嘅茶碗蒸刺身:A5三角肉刺身未開始燒肉前食件牛肉刺身,三角肉係肋骨位附近嘅肉,油花分佈均勻,幾乎一放入口就溶牛肉:澳洲和牛牛肋條可以燒熟之後用生菜包住食肋肉本身偏肥,咁就無咁油膩,成條燒,視覺效果都幾震撼黑毛和牛友三角肉 & 澳洲和牛牛腹肉兩款都係汁燒~ 黑毛和牛三角肉油脂感偏重,澳洲和牛牛腹肉肉味就比較濃。兩款都用咗甜甜地嘅醬汁。黑毛和牛特選牛小排牛小排就係鹽燒嘅,將油脂均勻分布嘅牛小排燒香之後,牛油香超濃其他肉類:燒鳥盛盒 / 黑豚腩西京燒比較少見嘅雞脖子,雞腎同埋雞腿肉。用鹽同埋黑椒調味。黑豚腩切成厚厚的,配以西京燒汁醃製,所以燒嘅時候要用慢火以免燒燶。燒好之後微微甜帶焦香,腩肉爽口肥牙。飯:獅子王飯卷大佬就驚唔夠飽叫多個飯卷。由鰻魚、青瓜、芝士、和牛組成嘅飯卷,一啖入口會先食到食到尾餐廳仲送埋雪葩做甜品!
大佬話嘅係,食燒肉一定要食616😌
之前食過,覺得佢哋嘅味道唔錯
所以今日再嚟返兜!

前菜:自家製冰話梅小蕃茄 / 野菌蟹肉茶碗蒸

一啖蟹肉,一啖滑蛋。一碗鮮甜滑捋捋嘅茶碗蒸

刺身:A5三角肉刺身

牛肉:澳洲和牛牛肋條

可以燒熟之後用生菜包住食
肋肉本身偏肥,咁就無咁油膩,成條燒,視覺效果都幾震撼

黑毛和牛友三角肉 & 澳洲和牛牛腹肉

黑毛和牛特選牛小排

其他肉類:燒鳥盛盒 / 黑豚腩西京燒

比較少見嘅雞脖子,雞腎同埋雞腿肉。用鹽同埋黑椒調味。

燒好之後微微甜帶焦香,腩肉爽口肥牙。

飯:獅子王飯卷

食到尾餐廳仲送埋雪葩做甜品