2024-03-27 274 瀏覽
(利申平時好懶唔會寫食評,但係呢一次好想投訴一下)兩個人平日lunch嚟咗食lunch set,一個嗌串燒七盛盒($198),另一個嗌咗汁燒牛舌飯($128),再單點加多一串燒牛舌芯串燒($68) (因為真係好鍾意牛舌)。坐咗喺吧枱,啲師傅喺面前燒串燒,望落唔錯,果然個盛盒黎到係ok既👍🏻 但係‼️‼️‼️個汁燒牛舌飯嚟到嘅時候,完全o咗嘴😮啲牛舌一望落去就知道唔係汁燒,似煲咗10年多啲🙃勁深色⚫️望落去又好硬,一咬落去果然好似食緊一塊好鞋既膠咁,又冇乜味,我食過咁多牛舌之中(真係經常食)呢個應該算係最難食!🤮🤮🤮尤其是明明佢個串燒牛舌係ok既(有少少臊但係質地都好),點解爭咁遠?!🤔睇吓啲比較圖就知咩事⋯其實一開始見到汁燒牛舌呢幾個字,以為會係用薄片牛舌真系蘸啲汁黎燒(其他舖頭普遍應該會咁),點知⋯⋯😅😅😅滴曬汗。跟著就觀察到隔籬左右都係嗌串燒七盛盒,大家請好好考慮啦⋯⋯
(利申平時好懶唔會寫食評,但係呢一次好想投訴一下)

跟著就觀察到隔籬左右都係嗌串燒七盛盒,大家請好好考慮啦⋯⋯
「汁燒」(右)vs 串燒(左)牛舌⋯
「汁燒」(上)vs 串燒(下)牛舌⋯