2024-04-12 78 瀏覽
1/4紅日同朋友去深水埗逛,諗住隨便搵間文青cafe hea下, 並無特別上網做功課,點知去到間間都full, 肚餓又見呢間BOLD有位,就入去入到去大部份食客都係年青人,得一枱係中年family gathering, 就係最伏嘅位,佢哋超嘈,係嘈到你唔會聽到對面個friend講嘢,本來呢件事係唔關間店事,但原來其中一個就係老闆,阿老闆完全冇理過客人感受兼一齊大聲嘻嘻哈哈我哋除咗叫咗咖啡,仲叫左野食,都係啲簡單野all day breakfast 、toast etc 落單半個鐘,乜都冇嚟,我催個staff, 佢話廚房其中一我催完之後,個staff入完廚房後,其他枱嘅食物陸續出,結果我哋啲食物要大概45分鐘食物質素不過不失,不過杯咖啡唔夠熱總括嚟講,嘈!由老闆果枱到cafe bar都好嘈,完全傾唔到計,要嗱嗱聲走人而且似係唔夠人,有5張二人枱,一張大枱(老闆果張),樓面得2個人,仲要其中一個要沖埋咖啡價錢唔貴但亦一啲都唔平,成個過程但係似入咗茶餐廳,-啲都唔值!

食物質素不過不失,不過杯咖啡唔夠熱

2024-04-01