2024-05-04 10 瀏覽
見到有間新開嘅酸菜魚,價錢相當親民,就入去試吓有多款套餐,適合一個人或大夥兒一齊share。唔鍾意食魚嘅人,可以揀雞煲、肥牛,墨魚等套餐,又或者煲仔飯。此外,仲有多款涼拌小食、同埋好特別嘅毛血旺。我哋點咗:🐟 酸菜魚(一人餐)$76淨係魚都有四款俾你揀,分別係鯛魚(爽脆)、鱸魚(鮮甜)、生魚(爽甜)同龍脷柳湯底可以揀多款酸菜湯、香辣濃湯、麻辣濃湯或蕃茄濃湯,仲可以揀兩款配菜,飯或者麵我就揀咗鯛魚老壇酸菜湯(微辣),娃娃菜、豆腐皮,配手工薯粉酸菜魚好正宗,湯好香,唔會太酸鯛魚爽脆鮮甜,娃娃菜索了湯汁,非常美味豆腐皮比較少地方吃到,手工薯粉新鮮煮好,同酸菜湯好夾🐓 花膠濃湯雞煲$75老公麻麻哋鍾意食魚,佢揀咗滋補嘅花膠濃湯雞煲湯嘅味道好濃,雞好滑,花膠雖然唔係好大嚿,但係有好幾嚿,以呢個價錢嚟計,性價比非常之高👍🏻跟餐揀咗米線,爽滑彈牙另外,見到小食好平,忍唔住叫咗幾款😋🐓 麻辣手撕雞$42雞肉緊實有咬口少少辣,好香口伴有椰菜同香脆花生🐮 麻辣牛肚$42牛肚爽口,微辣配以椰菜同香脆化身🐔 麻辣雞腎$38雞腎爽口,同埋辣汁好夾🥤 可樂 (+ $5 跟餐價)飲品種類有好多,啤酒汽水、特飲、涼茶
見到有間新開嘅酸菜魚,價錢相當親民,就入去試吓

我哋點咗:

🐟 酸菜魚(一人餐)$76

我就揀咗鯛魚老壇酸菜湯(微辣),娃娃菜、豆腐皮,配手工薯粉

酸菜魚好正宗,湯好香,唔會太酸
鯛魚爽脆鮮甜,娃娃菜索了湯汁,非常美味
豆腐皮比較少地方吃到,手工薯粉新鮮煮好,同酸菜湯好夾

🐓 花膠濃湯雞煲$75
老公麻麻哋鍾意食魚,佢揀咗滋補嘅花膠濃湯雞煲
跟餐揀咗米線,爽滑彈牙

另外,見到小食好平,忍唔住叫咗幾款😋

🐓 麻辣手撕雞$42
雞肉緊實有咬口
少少辣,好香口
伴有椰菜同香脆花生

🐮 麻辣牛肚$42
牛肚爽口,微辣
配以椰菜同香脆化身

🐔 麻辣雞腎$38
雞腎爽口,同埋辣汁好夾

🥤 可樂 (+ $5 跟餐價)
飲品種類有好多,啤酒汽水、特飲、涼茶都有,唔同類別唔同價錢👍🏻
我自己食辣嘢就鍾意飲可樂
酸菜魚