2023-01-20 1217 瀏覽
喺旺角東放飯,自不然就會諗到MOKO Mall,其中foodcourt更加係唔少人嘅童年回憶!(我記得讀書生涯嘅我成日去foodcourt食飯,理由只得一個:窮) 今日難得行到嚟呢個平民食堂,就梗係要入去試返次foodcourt滋味喇。本身諗住早食飯會少啲人,點知一入到去就發現人頭湧湧,睇嚟foodcourt真係由一開門就已經多人幫襯啦喎。我環繞foodcourt一周之後,決定食上海料理,呢間食店門面相對普通,但因為我當下好想食口水雞,於是就揀咗佢喇!但係,食完之後我只可以講:大家可以唔使試......因為佢口水雞嘅味道得咸味、無應有嘅麻辣味;擔擔麵麵身太淋,好似一Pat麵糰咁......加上價錢唔係特別平($48/無野飲)。所以,喺有得揀嘅時候,建議大家食另一間餐廳好過。
口水雞擔擔麵
2023-01-06