喂,講真,今次我行過紅磡,發現間日本餐廳人頭湧湧,我就拖埋女朋友進去走一轉。老實講,粒海膽魚生丼真係打到我心花怒放,海膽正到出汁,帶子爽口,三文魚肉感豐厚。撈埋隻溫泉蛋,流埋落去,簡直滋味爆燈!另一邊廂,荷葉鰻魚飯定食,嗱,呢個遲咗啲嘅,但一送到,熱氣騰騰、飄香四溢,咁多飯,我哋都食到攤底,嗌飽!牛油果軟殼蟹卷都係必點,牛油果配軟殼蟹,真心絕配,想想都流口水。真心唔騙,啱啱食完佢嗰碗蔥碎油甘魚茸丼,我就已經開始掛住嗰碗滿滿層次感既鮮味,充滿蔥花香氣,油甘魚嘅甜美入口即溶,加上啲茶碗蒸同沙律,真係食得夠滿足,講埋個啫喱,真係有種誤打誤撞揾到寶嘅驚喜感覺!我不如咁講啦,你地喺紅磡一帶,試吓呢間,可能會同我有一樣嘅諗法咁樂而忘返,攞碗筷準備食大餐囉!🍱🎉🥢