2020-04-25 64 瀏覽
終於完結咗忙碌嘅一星期,Boomark咗忌廉烏冬都有一陣子,加上好耐無出過港島區,順便食野買野放鬆下。題外話,之前有食過百樂中心另一間餐廳,發現呢間同之前個間格局同裝潢8-9成相似,唔知大廈其他餐廳係咪都係咁,幾有趣。-美式頂級牛里脊套餐 $178內有美國牛里脊、芝士大啡菇、大量炒洋蔥。牛里脊肉身頗豐厚,尺寸雖然唔太大,不過入口夠滿足。放上小鐵板上燒一燒,即使燒燶咗少少,肉汁依舊,牛味不俗。以呢個價錢而言,如份量再多啲,性價比會更高。*燒肉時要小心彈出嘅油脂,如店家可以供應小圍裙就更好,因為好易彈到衣物。芝士大啡菇幾有驚喜,芝士加入香草及洋蔥提味,大啡菇多汁有韌度,食得出幾新鮮。-咖喱忌廉雞肉烏冬 $78忌廉烏冬可謂令我又怕又想試,因烏冬上一大堆嘅忌廉總令我驚有伏,但原來食落係幾正常。將忌廉同咖喱烏冬拌勻,微辣之餘,烏冬口感多咗一份輕盈同滑溜感。-咸蛋薯條 $38因為驚食完主菜唔夠飽,叫多咗一份咸蛋薯條。食到鹹蛋起沙嘅質感,香草提升香氣。鹹香薯條配黑松露醬都唔錯,有助減輕鹹蛋嘅膩感。

-美式頂級牛里脊套餐 $178
美式頂級牛里脊套餐

-咖喱忌廉雞肉烏冬 $78
忌廉咖喱雞肉烏冬

-咸蛋薯條 $38
因為驚食完主菜唔夠飽,叫多咗一份咸蛋薯條。
食到鹹蛋起沙嘅質感,香草提升香氣。
鹹香薯條配黑松露醬都唔錯,有助減輕鹹蛋嘅膩感。
咸蛋薯條

2020-04-18