2020-07-12 390 瀏覽
由西環開到黎大圍,再見到原來西環果個已經執左,要食夏雪就只可以係大圍食到喇。夏雪一直sell嘅係佢嘅窩夫,一入門口,我地就已經聞到好大陣窩夫味,令人食慾大增。今日一行兩人都唔係好餓,就叫左兩個野食,一咸一甜。咸食好好味,窩夫有一貫水準,另外啲大茄都好好食,食落都好juicy,而且係bite size,唔駛再切。驚喜嘅係個「焗薯」,佢同我地想像中有進入,食落有啲似ikea個芝士蔬菜薯餅,但我覺得呢個仲好食啲。其他野都係正常發揮。甜方面,我地冇叫平時常食一整份嘅窩夫,呢個窩夫似係平時半份咁。原先我以為佢會好似店入面嘅芝麻、綠茶、咖啡窩夫咁,係個窩夫本身就係雜莓味,但原來係原味窩夫加啲雜莓係上面。但佢個雲呢拿味雪糕係好食嘅,食得出唔係cheap cheap個種。我地仲叫左兩杯野飲,但唔記得影相,而且我覺得夏雪啲野飲係一般般。總括黎講,我覺得如果大家想特別啲,大家就要叫啲非原味嘅窩夫。
今日一行兩人都唔係好餓,就叫左兩個野食,一咸一甜。
全日窩夫早餐
雜莓窩夫