2021-04-17 255 瀏覽
好少會過嚟九龍灣工業區呢邊,朋友介紹呢間西餐唔錯,就專登揸車過嚟試吓,附近都幾多停車場,對揸車人士來講非常方便。餐廳坐落於商廈之中,都算易搵,我哋六點左右去到,唔係好多人,當我哋走嘅時候已經坐滿左八成人。呢度嘅咖啡種類非常多,比較少見嘅例如遊戲檸檬咖啡、Tiramasiu咖啡、焦糖布甸咖啡都有,對於鍾意fusion咖啡嘅人嚟講,好值得探索一下。老公叫咗杯flat white,賣相就普通,不過味道唔錯,咖啡味都幾濃。我飲個杯就好特別,咖啡果皮茶配蜜糖係侍應推介。個味道真係好特別,有少少似涼茶,配左蜜糖就減低左苦澀味。晚市我哋叫咗兩個主菜,包左餐湯同埋沙律,餐湯係羅宋湯,味道都唔錯,幾足料。沙律細細兜,但係有啲藜麥及橙肉,幾健康。黃金蟹肉闊條麵( $92 )蟹肉分量唔算好多,不過就配上牆腳蟹柳,而且加入左鹹蛋黃,原來鹹蛋黃同忌廉白汁個味道都幾夾。忌廉白汁唔會太膩,有濃郁牛油味,意粉份量都唔少。牛油果軟殼蟹漢堡配蜜糖薯條 ($108)軟殼蟹己有驚喜,都幾大隻,而且外面脆卜卜裏面都幾Juicy。

老公叫咗杯flat white,
Flat  White
賣相就普通,不過味道唔錯,咖啡味都幾濃。

我飲個杯就好特別,咖啡果皮茶配蜜糖
咖啡果皮茶配蜜糖

晚市我哋叫咗兩個主菜,包左餐湯同埋沙律,餐湯係羅宋湯,
味道都唔錯,幾足料。沙律細細兜,
但係有啲藜麥及橙肉,幾健康。

黃金蟹肉闊條麵( $92 )
黃金蟹肉意粉

牛油果軟殼蟹漢堡配蜜糖薯條 ($108)
牛油果軟殼蟹漢堡配蜜糖薯條

Flat  White