餐廳: Blue Bottle Coffee
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-05-16 1443 瀏覽
人氣咖啡店☕Blue Bottle終於都登錄香港🇭🇰,而且係琴日開始試業!我襯今日放假就一於嚟試試!我自己去到Cafe都好鐘意試下每間舖既招牌推介✨,今次都唔例外!New Orleans Iced Coffee真係非常好飲,係磨製好既咖啡豆入面,加入烘焙過的有機菊苣粉,再用12小時加入咖啡與冰水進行滴漏萃取,加入牛奶同有機蔗糖,令咖啡非常香甜滑口,奶味濃過一般Latte!大家可以加錢轉oat milk或almond milk,味道會更有層次!另外,新鮮即製Waffle 更不容錯過,除左有香濃既蛋味外,外層既砂糖微微溶化💦,非常誘人😍!咬落幾脆口,而且蛋香味會變得更香更濃。熱乎乎咁,食落都幾幸福!因為新開張試業中,想嚟試下既可能要預多少少時間排隊,今日中午排隊都要等大約40分鐘左右,大家想嚟打卡📸就預時間啦!

New  Orleans  Iced  Coffee
Liege  Waffle