2022-05-22 1632 瀏覽
曾經有段時間差唔多每個星期二都會去電影中心睇戲,散場後去埋樓下睇電影海報,再過隔離 Kubrick 睇書,最後食埋嘢,就係一整套嘅指定動作。上星期又嚟到呢度睇戲,當然要趁機會幫襯一下間 cafe。我揀嘅午餐係香草茄蓉西蘭花烤雞意粉,配忌廉蘑菇湯同咖啡。餐湯上枱時啲忌廉落到一撻撻,影響賣相,呷一口,唔算 creamy,磨菇味濃郁但有少少酸,感覺放得耐咗啲。主菜意粉完全符合商品說明條例,香草同茄蓉落得勁重手,基本上主宰成碟意粉嘅味道,鍾意呢種口味嘅食客應該食得好滿意,不過大前題係你要真係食得幾酸下。至於烤雞同西蘭花,由於已變成大配角,我其實冇咩印象,只記得正常水準咁囉😂。反而杯咖啡係全個午餐嘅亮點,雖然細細杯,但係非常厚身,果香味濃郁,after taste 強勁,真心正。