2018-07-11 188 瀏覽
我認我係麥當勞擁躉,因為有時攰攰地就好想食啲junk food架嘛。不過平時呢都會節制下嘅。早餐呢我就最鍾意先嘆杯black coffee, 醒醒靈魂先再開工。如果嗰日唔夠時間係屋企沖咖啡(手沖咖啡), 就要外求, 要快靚正,我推介嘅唔係綠色或紅色logo嗰兩間美式咖啡店, 反而係Mc cafe囉!其實好多人唔知Mc cafe啲咖啡真係一啲都唔差, 無論豆嘅烘焙同沖嘅手藝,都有一定水準。我一般會點long black, 貪佢夠濃,同媽咪一齊佢就會點cappuccino, 聽講都好香濃滑。平日會配brown sugar toast, 但今日冇,我就改配香蕉muffin。見到層咖啡油就知佢唔錯啦真係估唔到個鬆餅都好好味喎,好有香蕉味同好鬆軟,仲熱辣辣上碟添。食完好滿足。我覺得麥cafe絕對係俾人低估左呢!

見到層咖啡油就知佢唔錯啦

我覺得麥cafe絕對係俾人低估左呢!
2018-07-10
早餐