2024-01-15 19 瀏覽
今日夜晚去左銅鑼灣嘅燒肉酒場食燒肉,呢間開左一段時間都未試過,所以決定黎試下。好耐冇食燒肉,期待下。我哋叫咗一份椰菜絲沙律作開胃菜,再加埋一份和牛盛盒同埋牛舌羊肉,總之就肉肉肉。椰菜絲沙律&圍爐蔬菜4.2/5⭐️椰菜絲沙律係我哋開胃菜嘅首選。椰菜絲沙律爽脆清新,加上醬汁拌埋食,味道好開胃。圍爐蔬菜有新鮮生菜同埋紫蘇葉,份量都可以,啱哂包住啲肉黎食,冇咁油膩😋和牛盛盒4.6/5⭐️和牛盛盒係一道豪華嘅菜式,裡面有不同部位嘅和牛切片。和牛肉質鮮嫩多汁,每一口都帶有濃郁嘅肉汁,入口即溶。燒烤過後嘅和牛更加香嫩,味道更加突出。點埋月見汁一齊食,真係絕配🤤蒙古羊卷肉、澳洲羊肩骨扒4.5/5⭐️蒙古羊卷肉肥美,燒完油脂滿溢,好香口,澳洲羊肩骨扒,肉質厚實,肥瘦適中,燒完好香,食落又唔會好羶,唔錯,比想像中易燒,好味😋。安格斯牛臀肉、厚切牛舌4.5/5⭐️安格斯牛臀肉嫩滑細膩,唔算肥,偏瘦但好大牛味,唔錯。厚切牛舌就更加唔洗講,必點,堅厚切,好soft好juicy,好味😋整體嚟講,燒肉酒場食燒肉嘅體驗好滿意。除左食物質素高之外,服務質素亦有驚喜。個waiter 好親切好好服務,又有笑容,絕對加分。如果你地都

椰菜絲沙律&圍爐蔬菜
4.2/5⭐️

和牛盛盒
4.6/5⭐️

蒙古羊卷肉、澳洲羊肩骨扒
4.5/5⭐️

安格斯牛臀肉、厚切牛舌
4.5/5⭐️

整體嚟講,燒肉酒場食燒肉嘅體驗好滿意。除左食物質素高之外,服務質素亦有驚喜。個waiter 好親切好好服務,又有笑容,絕對加分。如果你地都係meat lover,真係值得一試!

2023-12-20
  • 和牛盛盒