2023-05-14 3712 瀏覽
今日母親節,黎到Mikiki食牛角,叫咗個放題Set C。平時都食開Set B ,好少食到有海鮮同和牛咁,所以今日就一於集中叫啲Set C先有嘅嘢。首先係牛,有安格斯和牛、安格斯一口牛,同埋和牛赤身。啲牛的確比之前set B既好,唔會太韌,多啲脂肪,香口啲。三款嚟講一口牛比較難熟,亦都會有筋,但整體都真係好食過之前啲牛。前菜試咗牛角明太子沙律,好好食,啲沙律加咗啲醋,再配埋明太子嗰種鹹鹹地,想食完又食,佢仲會有少少薯仔喺面,最後encore左一碗。海鮮方面有蝦,廣島蠔,同埋帶子。啲蝦醃咗啲鹽,燒完之後,有啲鹹香,再加燶燶哋幾好食。帶子加左牛油一齊燒,都唔錯,不過最後嗰啲唔知點解好鹹。最正係廣島蠔,佢加左牛油連埋個錫紙一齊燒,啲壕都幾大隻,幾有鮮味又有汁,最後應該每人食咗八九隻。最後食完仲會有一人一杯Movenpick 雪糕,不過可惜得雲呢拿同士多啤梨兩隻口味,冇得任食。我哋有會員卡,埋單每人$448。
今日母親節,黎到Mikiki食牛角,叫咗個放題Set C。

帶子加左牛油一齊燒,都唔錯,不過最後嗰啲唔知點解好鹹。

我哋有會員卡,埋單每人$448。
安格斯和牛、安格斯一口牛、和牛赤身
牛角明太子沙律