見到好多人介紹呢間野,價錢同平時出去打個邊爐都差唔多,但係任食和牛,好似好爽,於是 book 位試試佢。先講左兩樣唔好嘅野先,一坐低佢就嚟左個「海鮮拼盤」,真係不吃也罷,三樣野都唔係好新鮮,留肚食牛穩陣。另一樣野就係,佢張枱墊係有寫每一款大約要淥幾耐,但係建議都係睇返實際情況好啲,因為佢啲肉全部都係雪到冰晒,明顯見到上枱肉面仲有冰,其實佢建議嘅4至6秒係溶冰都唔夠。 湯底叫左個「台灣麻辣火山鍋」,點火果下係幾型嘅,非常 IGable。 佢個湯都幾濃味,但係如果好鍾意食辣嘅朋友應該係會覺得唔辣,辣度係米線小辣都談唔上。一坐低果下佢立即就放低左八款唔同嘅和牛,試左鍾意邊隻就再追加,其中我覺得「特上霜降小排」「肩胛梅花」同「玉子後腰肉」都係味道比較突出,其他就一般般。佢嘅茶、沙冰同雪糕都係隨意自取,全部都正常發揮無伏,成餐飯可能同大家心目中「食和牛」嘅印象不大相同,但係其實都算抵玩,佢仲可以加$38位 啤酒任飲,坐又唔會話好迫,如果有三四個人去狂轟霜降其實可以~!

海鮮拼盤

台灣麻辣火山鍋