2022-06-23 107 瀏覽
本身見到個名以為淨係可以食燒肉,不過原來佢午市套餐做緊買一送一優惠,見到幾抵食咁就抱住試伏嘅心態一試,結果質素比我想像中好😮 餐廳環境行日本暗黑風,以黑色為主調,牆上掛咗啲日本鬼神嘅插畫👺 頗有特色,不期然令我聯想起百鬼夜行😹 每個套餐均會有味增湯配沙律,份量都唔細,所以未食主菜已經覺得有三分飽🍲 另外亦包括飲品一杯,冇諗過原來飲蘋果汁同菠蘿汁都係以啤酒杯盛載,有feel之餘超有份量🍻 先說主菜🐄 照燒鹿兒島A4和牛定食,白飯上舖有四塊和牛,另有些菇類、小番茄同蘿蔔片作為拌菜。和牛的質素出乎意料地好。肉塊燒得剛剛好,軟韌適中之餘還很夠汁,唔會太乾,亦相當入味。 朋友則點了🍛日式咖喱吉列豬扒飯。雖然賣相不算太特出,但光以豬扒的份量而言已經覺得很抵食。豬扒炸得外脆內軟、厚切,熱辣辣之餘沒有翻炸的感覺。咖喱汁也頗濃,如果加上胡蘿蔔就更好了(貪心😂 我們又追加了小食🍢芝士年糕和章魚燒。它們軟軟的超可愛,一咬落去裏面的芝士都馬上滲入味蕾( ´͈ ᵕ `͈ )◞這種質感真的令人超幸福! 如果在銅鑼灣附近返工的話,這個價錢就有包咁多嘢的確很抵食👍🏻
2022-06-16